Ekologinen ruoka ja ympäristövalinnat
Rakennetyyppi: | Opintojakso |
---|---|
Koodi: | RHV9004 |
Tyyppi: | Valinnainen / Sijoittamaton |
OPS: | H-VV 2006 |
Taso: | Täydennyskoulutus yms. |
Laajuus: | 2 op |
Vastuuopettaja: | Salomaa, Kirsi |
Opetuskieli: | Suomi |
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa soveltaa kestävän kehitysken periaatetta ravintolan hankinnoissa ja tuotannossa. Osaa arvostaa ruoan alan laatujärjestelmiä. Ymmärtää keskeiset käsitteet.
Opiskelijan työmäärä
Työmäärä yhteensä: 54 h
- mistä työjärjestyksessä 16 h
- mistä itsenäistä opiskelua 38 h
Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot
Edeltäviä opintoja/esitietoja ei tarvita.
Sisältö
Käsitteet: kestävä kehitys, elintarvikkeen elinkaari, ekologinen ruoka, luomu ruoka. Laatuluokitykset: Laatuketju, Parasta Suomesta , Muita Hankinnat: Reilukauppa, lähiruoka, energia tehokkuus. Jätehuolto: Kierrättäminen, jätteiden välttäminen. Puhtaanapito: lian tunnistaminen, välineet ja aineet, likaantumisen ehkäiseminen
Opiskelumateriaali
Heikkilä, P. 2002. Ekokeittiön valinnat: Ruokapalvelut ympärsitöä säästäenn. WSOY. Porvoo.
Opetusmuoto / Opetusmenetelmät
Luentoja, itsenäisiä tehtäviä sekä opintokäynti. Verkkotuettua opetusta.
Arviointikriteerit
Hyväksytty
Opiskelija tunnistaa yleisimmät ympäristömerkit. Osaa määritellä keskeiset käsitteet. Osaa jätelajittelun perusteet.
Arviointimenetelmät
Hyväksytysti suoritetut tehtävät. Arviointi hyväksytty / hylätty