VAMK

Vaihda kieltä: English

Etusivu > Ajankohtaiset koulutukset > Energiamurroksen johtaminen (ENM) > 2025 > Vuosi 1 > Hankekehitysosaaminen (EN00BQ53)

Hankekehitysosaaminen

Rakennetyyppi: Opintojakso
Koodi: EN00BQ53
OPS: ENM 2025
Taso: Insinööri (ylempi AMK)
Opiskeluvuosi: 1 (2025)
Lukukausi: Syksy
Laajuus: 5 op
Vastuuopettaja: Lustila, Toni
Opetuskieli: Suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee aurinko- ja tuulivoimateknologioiden perusperiaatteet ja niiden soveltuvuuden erilaisissa olosuhteissa.

Opiskelija tuntee hankekehityksen keskeiset käsitteet, sidosryhmät ja vaiheet.

Opiskelija ymmärtää ympäristövaikutusten arvioinnin ja vuorovaikutteisen suunnittelun merkityksen osana hankkeen suunnittelua. Opiskelija osaa suunnitella toimenpiteitä haitallisten ympäristövaikutusten minimoimiseksi ja osaa toimia rakentavassa vuorovaikutuksessa eri sidosryhmien kanssa hankkeen hyväksyttävyyden edistämiseksi.

Opiskelija osaa optimoida suunnittelussa olevaa hanketta tavoitteiden mukaisesti ja arvioida hankkeiden toteutettavuutta eri näkökulmista, kuten teknisten, taloudellisten, sosiaalisten ja ympäristöllisten vaatimusten perusteella.

Edeltävät opinnot / Suositellut valinnaiset opinnot

Ei edellytä aiempia YAMK-tason suorituksia.

Sisältö

Hankekehitysosaaminen -kurssi tarjoaa opiskelijoille syvällisen ymmärryksen aurinko- ja tuulivoimahankkeiden kehittämisestä ja kehitysprojektin hallinnasta. Kurssilla käsiteltävät teemat ovat johdatus tuuli- ja aurinkosähkötekniikkaan, lupamenettelyt, ympäristövaikutusten arviointi ja hankesuunnittelu sekä sidosryhmät ja osalliset. Kurssi valmentaa opiskelijoita arvioimaan ja optimoimaan hankkeiden ympäristövaikutuksia, toteutettavuutta ja taloudellista kannattavuutta.

Arviointikriteerit

Tyydyttävä (1–2):
Opiskelija tunnistaa aurinko- ja tuulivoimahankkeiden kehitysprosessin perusvaiheet ja ymmärtää hankkeiden toteutuksen kannalta olennaiset lupa- ja ympäristövaatimukset.

Hyvä (2–3):
Opiskelija osaa analysoida aurinko- ja tuulivoimahankkeiden kehitysvaiheet ja osaa arvioida hankkeiden kannattavuutta ja toteuttamiskelpoisuutta sekä tunnistaa niihin liittyviä riskejä.

Kiitettävä (4–5):
Opiskelijalla on syvällinen ymmärrys aurinko- ja tuulivoimahankkeiden kehittämisen vaiheista ja kyky optimoida hankesuunnittelua tavoitteiden ja vaatimusten mukaisesti.


Takaisin