Starting a Business and Planned Development
Structure Type: | Study unit |
---|---|
Code: | TYS0002 |
Type: | Compulsory / Professional Studies |
Curriculum: | T-LY 2005 |
Level: | Master of Business Administration |
Credits: | 6 cr |
Language of Instruction: | Finnish |
Learning Outcomes
Tavoitteena on kehittää valmiuksia uuden liiketoiminnan synnyttämiseen ja liiketoiminnan uudistamiseen. Opintojaksolla painotetaan innovatiivisuutta ja kykyä strategisten liiketoimintamahdollisuuksien tunnistamiseen ja muotoilemiseen toteutettavissa oleviksi konsepteiksi.
Contents
Uuden liiketoiminnan suunnittelu ja käynnistäminen, toimivien yritysten uusien liiketoimintamahdollisuuksien tunnitaminen ja hyödyntäminen, ennakointimenetelmät, liiketoimintamallien analysointi ja uudistaminen, modernit liiketoiminnan kehittämisen ja johtamisen mallit kilpailukyvyn kehittämiskoinoina, strategisten vaihtoehtojen punnitseminen, strategian valinta ja strateginen positiointi.
Recommended or Required Reading and Other Learning Resources/Tools
Hamel Gary(2000 tai uudempi) Leading the Revolution/Vallabkumouksen kärjessä
Kim, W Chan & Mauborgne Renée (2005) Sinisen meren strategia/Blue Ocean Strategy - How to Create Uncontested Market Space and Make the Competition Irrelevant.
Mannermaa Mika (toim)(2000) Tulevaisuuden haltuunotto - Pk-yrityksen ennakoinnin käsikirja.
McKinsey & Company (2000) Ideasta kasvuyritykseksi.
Trout Jack & Hafren Gustav (2003) Erilaistu tai kuole: selviytyminen tappavan kilpailun aikakautena.
Muu opintojakson aikana ilmoitettava materiaali.
Mode of Delivery / Planned Learning Activities and Teaching Methods
Opintojakso toteutetaan monimuoto-opetuksena: luennot, keskustelut, osallistujien yrityksiin/työpaikkoihin ja case-yrityksiin liittyvät analyysit, kirjallisuusesseet ja harjoitustyöt.
Lähiopetus (luennot, keskustelut tehtävistä/harjoitustöistä, ryhmätyöt: 24 lähituntia)
Assessment Methods
Osallistuminen luennoille, keskusteluihin ja ryhmätyötehtäviin 35%
Kirjallisuuteen perustuvat tehtävät, harjoitustyöt sekä niiden raportointi 65%.