VAMK

Change language: Suomi

Front Page > Archived Education > Electrical Engineering (I-ST) > 2005 > Year 4 > Control Systems of Electrical Drives (ISS3202)

Control Systems of Electrical Drives

Structure Type: Study unit
Code: ISS3202
Type: Optional obligatory / Professional Studies
Curriculum: I-ST 2005
Level: Bachelor of Engineering
Year of Study: 4 (2008-2009)
Credits: 5 cr
Responsible Teacher: Nieminen, Juha
Language of Instruction: Finnish

Learning Outcomes

Opiskelija perehtyy sähkökäyttöjen sovelluksiin sekä eri sovellusalueiden ohjelma- ja valvomo-toteutuksiin syventäen ohjelmoitavissa logiikoissa ja logiikkasuunnittelussa opittuja perusteita. Opiskelija kykenee määrittelemään ja toteuttamaan sähkökäyttöihin perustuvia sovelluksia. Opiskelija perehtyy todellisiin sähkökäyttöjen ohjausjärjestelmiin laboratorio-olosuhteissa.

Contents

Valvomoasemien kytkeminen sähkökäyttöön ja niiden soveltaminen järjestelmän ohjaukseen. Ohjaussovellusten suunnittelu ja toteutus mm. seuraavilla alueilla: Lohko-ohjelmointi hissi-, nosturi- ja rullainkäyttöihin. Taajuusmuuttajien väyläliitynnät ja ohjelmointi automaatiojärjestelmän osana. Tyyppipiirien suunnittelu sähkökäytöille. Sovellukset pyritään valitsemaan niin, että kokonaisuutta voidaan täydentää opintojakson laboratorio-osuudessa, jossa opittua asiaa sovelletaan käytännön sähkökäyttöjen ohjaukseen.


Back